Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


O nas

e-Mesto.Si je spletni portal, ki je v prvi vrsti namenjen vsem igralcem taroka v Sloveniji. Celotna ekipa portala se trudi, da bi portal marsikomu dopolnil prosti čas, naj bo to z igranjem spletnega taroka ali pa zabavi ob branju vicev, foruma in ogledu smešnih povezav.

Da bi svoje virtualno udejstvovanje preživeli bolj aktivno poskrbijo naslednji oddelki portala:

  • Tarok
  • Povezave
  • Vicoteka
  • Forum
  • Uporabniki
  • E-člani
  • Trgovina

Veseli smo, da ste celoten portal tako lepo sprejeli, to nam daje veliko motivacije in zagona za nadaljnji razvoj portala in vsebin na njem.

Mediji o nas

24ur.com: "Portal eMesto ima izkušnje s spletnim tarokom, saj je na njem od leta 2004 odigranih že neverjetnih 30 milijonov iger. Je edina slovenska igra, ki omogoča igranje z originalnimi Piatnik kartami (bolj znanimi kot Lovski tarok ali Jagd tarok, ki so bile med igralci izbrane za najboljše karte)"

Računalniške novice: "Portal e-Mesto.si vam omogoča igranje spletnega taroka z več kot 7000 slovenskimi igralci taroka! Pridružite se tej veliki skupnosti in že danes lahko začnete z igro!"

Studentarija.net: "Leta 2005 so nas razveselili tudi s spletno različico te igre – igra Tarok je zdaj dosegljiva na portalu E-mesto. Presenetilo nas je, kako je tarok pravzaprav zanimiv tudi na spletu, saj si marsikdo tega ne zna predstavljati, ker je taroka vajen le za mizo s prijatelji, na plaži ali med odmori na faksu."

Kratka zgodovina

Zgodba portala se je začela davnega leta 2004, ko se je mladi Gregor Pavlič 24.1. odločil, da bo javno objavil narejeno spletno igrico taroka in sicer z namenom, da jo bo lahko preko spleta igral s svojimi prijatelji. Ker je bila tem prijateljem všeč, so povedali za igro svojim prijateljem, ti so povedali naprej svojim prijateljem, nadaljevanje zgodbe pa poznate. Kmalu je igra popolnoma nepričakovano postala priljubljena in prepoznavna tudi med širšo množico ljudi, začela so se plesti prva prijateljstva na portalu, organizirali so se prvi turnirji, igralcev pa je bilo iz dneva v dan več.

Ker pa je v naši naravi, da želimo stvari konstantno izboljševati in nadgrajevati, se je nato med igralci porodila ideja o razvoju nove igre taroka, s katero bi imeli nekateri od njih možnost bolj zasebnega igranja (privatne mize, privatni turnirji), vedno več potrebe pa je bilo tudi po izboljšani statistiki, pojavljale pa so se tudi želje po širitvi na druge namizne in družabne igre.

Tako je oktobra 2007 po uspešni združitvi portalov tarok4.com in enka.si ugledal luč sveta portal e-Mesto.Si. Preko naslova tarok4.com je stran dostopna še sedaj, saj se je naslov nekako zasidral v srcih nekaterih naših uporabnikov in ga nismo imeli srca zavreči. Žal pa je ta velika želja po izboljšanju igre in portala bila zaustavljena s strani ljudi (agencij), ki so v sodelovanju z e-Mestom videli le možnost lastnega zaslužka. Ekipa e-Mesta je bila takrat mlada in naivna in je vsa svoja sredstva vložila v razvoj, ki na koncu ni niti približno izpadel tako, kot smo si vsi želeli. A žal poti nazaj iz tega ni bilo, naredili smo napako, zaupali napačnim ljudem in sprejeti smo morali posledice svoje napačne odločitve.

Leto 2012 lahko tako vsekakor označimo za prelomnico portala e-Mesto.Si. Ekipa se je spomladi na deževni večer srečala v temni zakajeni sobi, v kateri po parih partijah taroka ozračje ni več zapolnjeval le cigaretni dim, pač pa neprijetno vprašanje – kako naprej? Prišli smo do točke, ko nismo več mogli financirati obstoja portala, ki je imel vedno več tehničnih težav, reklame pa niso več zadostovale niti za nujno potrebne stroške. A srce nam ni pustilo, da vsa ta prijateljstva na forumu, statistiko tisočih in tisočih iger ter številne pogovore na forumu čez noč ugasnemo s parimi kliki. Razbili smo šparovčke, naredili poslovni načrt in se podali »na vse ali nič«. Odločili smo se, da še enkrat z drugačno taktiko izpolnimo obljubo, ki smo jo dali davnega oktobra 2007 in sicer da ob brezplačni igri ponudimo tudi plačljivo igro taroka, zraven pa vključimo še izboljšan dizajn portala in spletno trgovino s tarok kartami in ostalimi družabnimi igrami. Kar nekaj mesecev je minilo, da smo našli pravo osebo za to delo, a ko smo se spoznali z Žanom, smo vedeli, da bo pravi za to delo. Mlad, zagnan in pošten. Kot mi pred »črnim« letom 2007.

Po vseh zapletih, nadgrajevanju strežnika, neštetih popravkih in bojih z administracijo smo 1.7.2013 lansirali prenovljeni portal e-Mesto.Si, z novim dizajnom, spletno trgovino in izboljšanimi funkcijami na portalu. V trenutku pisanja tega sestavka lahko ponosno povem, da je med 120 glasovi v anketi na portalu kar 81% uporabnikov pohvalilo naše delo, na kar smo izjemno ponosni.

Plani za naprej

Ekipa ima na seznamu kup idej za nadaljnji razvoj strani. Naslednja stvar, ki bo objavljena po poletju 2013 je nova spletna igra taroka za E-člane. Obstoječi tarok ali »beta« bo tako še naprej brezplačno na voljo vsem uporabnikom portala, tisti naprednejši igralci pa se bodo imeli možnost preizkusiti v napredni različici igre, z več funkcijami in izboljšano grafično podobo. Po lansiranju nove igre bomo v skladu z željami E-članov še naprej razvijali to napredno različico taroka, hkrati pa se bomo po posvetu z vsemi uporabniki tudi odločili za nadaljnje korake, kot so razvoj novih spletnih družabnih iger. Prihodnost portala e-Mesto.Si je torej zdaj v rokah uporabnikov tega portala, zato smo lahko vsi pomirjeni, saj boljših uporabnikov nismo zasledili nikjer drugje!

Z nami ste bili v dobrem in slabem – iskrena vam hvala za to!

Ekipa

Za vas se trudimo in delamo pozno v noč:

Veljko »tarok4«, lastnik podjetja E-mesto d.o.o. in portala e-Mesto.Si

»Mladen«, strokovni svetovalec, majhen kolešček - velikega sistema, "brez tebe se ne bi vrteli"

»Zaay«, programer in ustvaritelj novega e-Mesta

Podjetje

E-mesto d.o.o.
Brezje pri Grosupljem 100
1290 Grosuplje
ID za DDV: 96316608
Matična številka: 3413195000

e-mesto.si