Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Vic: Kaj je politika

Dodal snejbi, dne 06.09.2008 ob 10:56
Ogledi: 2835, Kategorija: Politiki


NASLOV: Kaj je politika

Sin vpraša očeta:

Oče, kaj je to politika?

Oče:

Sinko, to je čisto enostavno vprašanje. Poglej, jaz na primer hodim v službo in zaslužim denar; to predstavlja kapitalizem, mami mi pri plači vzame denar in ga zapravi; to predstavlja vlado, imamo tudi hišno pomočnico; to predstavlja delavski razred, ti si še otrok in si nevtralen; to predstavlja narod, imaš pa tudi mlajšega bratca; to pa predstavlja našo bodočnost.

Sinko pokima in si po svoje razlaga očetov odgovor. Zvečer gredo vsi lepo spat in pozno ponoči se najmlajši bratec podela v plenico. Ker je v otroški sobi zelo zasmrdelo se sinko odpravi v spalnico, da bo zbudil starše. Odpre vrata spalnice, toda na postelji je bila samo mama, ki pa je tako trdno spala, da je ni mogel zbuditi. Odšel je v sobo hišne pomočnice in videl, da je njegov oče v postelji z hišno pomočnico. Bila sta ravno sredi dela, tako da se niti slučajno nista pustila motiti. Sinko brez besed odide nazaj v otroško sobo, vzame plenico in previje mlajšega bratca. Naslednje jutro, ko so se vsi zbrali pri zajtrku, pa oče vpraša sinka:

- No sinko, a si preštudiral kaj je politika?

Sinko:

Oče, to je čisto enostavno. Medtem, ko kapitalizem jaha delavski razred, vlada spi, naroda nihče ne sliši, naša bodočnost je pa fejst posrana.

Oceni vic:


Ta vic je prejel 1 glasov, povprečna ocena je: 4!


e-mesto.si