Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Vic: Diplomska... (basen)

Dodal Gustaf, dne 31.03.2009 ob 17:43
Ogledi: 3321, Kategorija: Šolski


NASLOV: Diplomska... (basen)

 Zajček se odloči za študij in tako pride čas, ko začne pisati diplomsko nalogo. Naslov njegove diplomske je: Volk je bedak.

Novica se hitro širi po gozdu in živali ne morejo verjet, da je zajec tako predrzen. Tako pride mimo veverica in vpraša zajca, če res piše diplomsko o  volku...  Zajec ji pritrdi in pove, da je naslov: Volk je bedak.

"Ti si nor, volk te bo ubil" ga svari veverica, zajec pa ji odvrne, da mu volk nič ne more, saj že naslov diplomske pove, da je bedak.
Veverica steče do volka in mu pove, da zajec piše diplomsko z naslovom Volk je bedak. Volk ji ne verjame, da bi bil plašni zajec tako predrzen  in se za novico ne zmeni več.
 
Nato pride k zajcu lisica in preveri, če zajec res piše diplomsko z naslovom: Volk je bedak. Tudi ona posvari zajca o nevarnosti, zajec pa  ji odgovori, da mu volk nič ne more, ker je bedak. Tudi lisica steče do volka in mu pove novico o pisanju zajčeve diplomske naloge. Tudi njej volk ne verjame, da bi zajec zbral pogum za tako predrznost.
 
Nato pride na obisk k zajcu sova in tudi njo najprej zanima, če res piše diplomsko z naslovom: Volk je bedak. "Res je," ji zagotovi zajec. "Kaj mi pa more volk, saj že naslov diplomske pove, da je bedak."

Tudi sova se nemudoma odpravi k volku in mu poroča o predrznosti študenta zajca.
 
Tokrat volk verjame in oddirja k zajcu, da se še sam prepriča. Ves zasopihan in besen pridrvi do zajca in ga vpraša, če res piše diplomsko.

"Res je," mu odvrne zajec, "naslov pa je Volk je bedak."

Volk znori in prime zajca za vrat in ga prične davit. Takrat iz grmovja stopi medved in nabuta volka, da si še tri mesece ne opomore.

...

In kaj je poanta te basni?  Ni važno, kakšen je naslov tvoje diplomske naloge...
 
*... VAŽNO JE, KDO TI JE MENTOR!!!*

Oceni vic:


Ta vic je prejel 0 glasov, povprečna ocena je: 0!


e-mesto.si