Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Uporabni nasveti


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17162
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 11.07.2014 07:59:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Praktično ni doma brez zobne paste, ki pa jo lahko, poleg čiščenja zob, uporabimo še za marsikaj drugega.

Rosenje plavalnih očal

Na leče nanesite tanek sloj zobne paste in jo nato sperite z vodo. Očala se ne bodo več rosila, vendar bodite pri drgnjenju nežni, da se na lečah ne pojavijo praske.

Izboljšanje kakovosti nohtov

Pri dnevnem čiščenju nohtov z zobno pasto boste kmalu opazili, da so ti močnejši in bolj sijoči. Pri čiščenju si lahko pomagate z zobno ščetko.

Odstranitev madežev s preprog in oblačil

Z zobno pasto boste nadvse učinkoviti tudi pri trdovratnih madežih na oblačilih in preprogah. Pasto, vendar ne tisto za beljenje zob, nanesite neposredno na madež in drgnite, dokler ne izgine, nato oblačilo operite kot običajno, preprogo pa takoj sperite z vodo.

Povrnitev sijaja srebrnini

Na srebrnino nežno nanesite zobno pasto in jo pustite delovati nekaj ur, nato jo splaknite z vodo. Znova se bo svetila kot nova.

Blažitev pikov insektov

Kanček zobne paste nanesite na pik insektov, kar vam bo olajšalo bolečino, srbečico in manjšo oteklino.

Blažitev manjših opeklin

Nanesite zobno pasto na manjšo opeklino, takšno, ki nima odprtih ran, in takoj zatem boste začutili prijetno hlajenje. Nanesti jo morate takoj, ko se opečete.

Izsušitev herpesa

Z vatirano palčko kanček zobne paste nanesite na herpes in jo pustite delovati čim dlje. Tako se bo hitreje izsušil.

avtor: A.R. siol.net/trendi/dom/novice
1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17162
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 22.06.2015 20:34:25 Citiraj objavo Pošlji ZS

Verjetno ste že srečali vrečko silica gela, ki ga najdemo bodisi v škatlah za čevlje, škatlah, v katerih so zapakirana oblačila in podobno. Pred vami je nekaj razlogov, zakaj vse lahko te vrečke uporabite in zakaj jih prihodnjič raje shranite.

Silica gel vsrkava vlago in je zaradi tega pravzaprav zelo dobrodošel v vsakem gospodinjstvu in vam lahko pomaga pri reševanju marsikaterih težav.

Lahko jih uporabite za ohranjanje vašega srebrnega nakita, saj bodo vrečke vsrkavale vlago in srebro ne bo obarvalo.

S silica gelom si lahko pomagate tudi, če vam recimo pade mobilni telefon v vodo. Zaprite telefon skupaj z vrečkami gela v škatlico in pustite kakšen dan ali dva, lahko tudi dlje. Primeren je še posebej za sušenje telefonov, ki imajo integrirano baterijo in jih ni mogoče razstavite. Dokler telefon ni popolnoma osušen, ga ne prižigajte, saj sicer lahko pride do kratkega stika, na aparatu pa povzročite trajne poškodbe.

Ste strasten zbiralec stripov, revij, želite le shraniti nekaj starih, a vam ljubih papirjev? V škatlo poleg papirjev, revij, stripov ... položite še vrečke silica gela. Vsrkaval bo vlago in preprečili boste morebiten nastanek plesni zaradi vlage, papirji pa bodo ostali dlje in lepše ohranjeni.

Tudi čevlje lahko osušite s pomočjo teh vrečic in preprečite, da bi zasmrdeli zaradi vlage. Na ta način se izognete neprijetnim vonjavam, ki se jih velikokrat ne moremo znebiti, niti če obutev v pralnem stroju operemo.
Uporabni nasveti

e-mesto.si