Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


TURNIR ONLINE


snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.01.2015 14:26:32 Citiraj objavo Pošlji ZS

Igi, sam rada bi zvedla po kakem muštru se ta cifra lahko kar dodaja...

 

Pa s tarok zvezo bo itak (pomoje) šlo, ko bodo pravila urejena, tu pa je pomoč  - kar se tiče opomb na potrebne spremembe že na delu
Blonde moments are OK.

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 856
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.01.2015 16:27:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kar se tiče Tarok zveze Slovenije lahko tudi javno pokažem koliko mailov smo jim poslali s povabilom za sodelovanje (brez da bi karkoli zahtevali od njih). Odgovor smo dobili na enega, kjer so nas povabili, da se dobimo na sestanku skupaj s konkurenčnim portalom (kar je smešno, ker ne vem zakaj bi naše poslovne ideje delil s konkurenti) in na naših (par) odgovorov je nato celotna komunikacija zamrla. Tudi naš poziv, naj nam dajo kakršenkoli telefonski kontakt, glede na to, da preko mailov praktično ne odpisujejo, je naletel na gluha ušesa. Žal take zveze smatram za neresne, ne vem kaj naj drugega rečem, bi jih moral prositi na kolenih, da me pokličejo ali se sestanejo z mano? Očitno jim ni v interesu in so nam to dali jasno vedeti, ne glede na to, da smo jim povedali, da bi radi v sodelovanju z njimi uredili naša pravila in jih poenotili z njimi.

snejbi ravno to me žalosti, to vaše mnenje "nič niste popravili" oz. to, da vse popravke, ki ste jih sami zahtevali, pozabite v sekundi. V tej isti temi, od strani 6 dalje, boš našla vse popravke, ker smo jih javno objavljali. Naj dam samo par primerov (da ne bo pomote, te popravke ste pošiljali vi):

1. ČAKALNICA:
- velikost črk v čakalnici, na desni strani v vseh delih povečati velikost pisave (font)
- ikona admin (rdeča ikona/striček) se ne vidi zmeraj in tako ne označuje glavnega igralca mize (Admin mize)
- ikona NOVA MIZA bi bolj pasala ODPRTE MIZE
- prevelika štoparica, potrebno jo je zmanjšati (slika)

- BERAČ: prevelike karte, ko padajo na sredino (prekrivajo karte, ki jih držiš v roki in jih težko vržeš ), drugače jih je potrebno razporediti (slika)
- karte ki padajo na mizo so prevelike, potrebno jih je zmanjšati (slika)
- karte v loku (ki jih držiš v roki) so premajhne in preveč na široko postavljene (slika)
- premajhno označeno kdo igra in kaj igra, rešitev: lahko dodamo glow okoli User okvirčka + ko mu ura odšteva bi moglo biti dovolj opazno.
- če držiš miško na robu karte, začne karte v roki utripati gor dol
- chat v igri: prostor za pisanje besedila (kurzor) prevelik (zavzame prevelik plac), naredi manjšega;
- Uporabniško ime v chatu (v igri) je lahko boldano (odebeljen) ostali text pa naredi navadni (neodebeljen)

- Administrator te je izločil iz igre - spremeni v "Uporabniško ime" te je izločil iz igre
- Klop - v primeru, da ga igra Admin mize ga ne more odigrati do konca
- kot opazovalec sem se prikazal v UI pod klepetom.

Pa še ena tvoja snejbi:

Pa nehajte si že sramoto delat s temi statistikami na prvi, če jih pa že morate met, pa vsaj člansko dajte gor, ne pa da mordovci kraljujejo :P 

Smo dali, pa spet ni bilo prav :P

Tole je samo do strani 13. Želim prijetno branje na naslednjih straneh, kjer so se začeli spori glede posameznih pravil, izsiljene palčke, izgleda, zvoka in verjetno čisto vsega kar obstaja na portalu. Nato se poskusi vživeti v našo vlogo smile Pravzaprav sem dobil občutek, da karkoli bomo naredili, bo 50% sprejelo (ne pohvalilo, ampak sprejelo), 50% ljudi pa popljuvalo. 

Torej:

1. štekanje
2. nekaj časa nič (no money, no funny)
3. pravila (moja ideja je, da pravila za 4 ostanejo ista kot so, ker jih TZS itak nima, pravila za 3 pa prilagodimo TZS pravilom). Malo je problem, ker so njihova pravila zelo pomanjkljivo napisana in bomo rabili pomoč, ampak do takrat je tako še kar nekaj časa. 

Za konec še samo moj citat z dne 19.11.2013, ko smo drugič/tretjič po vaši želji povečali/zmanjšali karte:

Žal je tole zdaj tak malce začaran krog, ker se vrtimo okoli takih zadev ali so karte prevelike ali premajhne, tu zgubljamo čas in ne moremo odpraviti drugih zadev, zaradi katerih pa očitno igralci nočejo igrati in raje visijo na beti (dvomim da je to zato, ker so karte prevelike). Morate vedeti, da vsak popravek ne samo da stane ampak vzame cca. 1 teden za popravit. In če se bomo zdaj naslednjega pol leta ukvarjali samo s tem, da zmanjšujemo in povečujemo karte (kar niti nima nekega večjega vpliva na igro) pač v tem času ne bomo mogli narediti povsem nič drugega. 

Danes smo 29.1.2015 in še vedno v sosednji temi berem o podobnih željah. 

Ampak ja, najlažje je reči "nič niste naredili in niste nas poslušali, bedni ste."
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.01.2015 16:49:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

ah ja.. bom kasneje še enkrat prebrala tale post, zdele ne morem..

samo tolko, meni je popolnoma jasno, da NEKAJ  se dela  in da se dela počasi ... in jasno da je veliko stvari že urejenih, so pa stavri za katere želite naše mnenje in sodelovanje, potem pa naredite po svoje, pa se izkaže da bi bilo fino upoštevat še kak vidik

Če si opazil, so na portalu novi člani, eden izmed njih je tudi avtor knjige o taroku in je popolnoma pripravljen pomagat s pravili. In da ti šepnem, tudi tvoje mnenje deli (razen pagata) , da so pravila za tarok v 4 tu dobra. Za v 3 pa bo treba na drugačna.

jasno da tudi meni prekipi in rečem pol krneki - ampak oprosti.. saj tale 'izračun turnirja' in sama pravila 'turnirja' niso čist v redu in res ne dela tako kot bi moralo, torej se nisem nič zmotila ko sem napisala karkoli sem..

že pred leti, ko se je beta naredila sem predlagala, da odprete eno to do listo, pa da samo admini lahko vanjo pišejo pa se sproti piše predloge in v en post dodaja nove opazke, potem pa k eni opazki komentar: v delu, narejeno, na čakanju, neizvedljivo (tehnično, finančno)... itd

tako pa je vse razdrobljeno po različnih temah in so se nekatere stvari porazgubile, pa se mi res ne da celega foruma pregledovat..

no, hvala, zdaj si strnjeno napisal kaj vse je bilo, in kakšen je plan

in končno imamo dialog ane?
Blonde moments are OK.

snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.01.2015 17:17:48 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pa še enkrat - nisem videla da se je vse to pisano v temi turnir online.. 

RES bi rada vedela v zvezi z interpretacijo onega izračuna... po kaki logiki se cifra k povprečju prišteva?
Blonde moments are OK.

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 856
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 30.01.2015 08:53:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ni nobene zamere, samo pojasniti sem želel, da delamo kolikor nam to dopušča čas, denar in volja. Prioritete so kot rečeno:

1. štekanje
2. nekaj časa nič (no money, no funny)
3. pravila

Torej, ko nam končno uspe dobiti podatek zakaj ta vrag šteka v vseh naštetih oblikah, ki se tičejo igre, bomo vse vložili v odpravljanje te napake. Zatem pa se bomo lotili pravil in ko bodo ta narejena imamo podlago za turnirje. 

S prioritetami je žal tako - mi smo naivno določanje prioritet prepustili vam, igralcem, ker smo sklepali, da sami najbolje veste kaj vas moti. Samo iz debate v tem forumu, si lahko predstavljaš kako je potem to zgledalo po naših mailih in zasebnih sporočilih. Dnevno smo bili zasuti s prošnjami tipa "povečajte karte, če nimam očal, sploh nič ne vidim", ker so se očitno igralci med sabo menili in je par njih uspelo vplivati tudi na ostale ter so takšne manj pomembne stvari uspeli zriniti na vrh prioritet. Samo ko smo parkrat manjšali/večali karte/ikone/črke je to kar vplivalo na naš budget, ki je takrat enkrat dosegel tudi ničlo. In od takrat naprej pač moramo čakati, da se nabere budget, če želimo karkoli delati. Ampak kot rečeno - uspeli smo nabrati toliko, da smo plačali programerja, ki se zdaj ukvarja z diagnozo te (po našem mnenju) najpomembnejše napake.

Skupni rezultat je pa kot neke vrste končna številka, na katero vpliva tako povprečje, kot število končanih iger in število odigranih iger, se pravi možno ga je zvišati ali znižati z nekimi odvisnimi dogodki. Zakaj ravno toliko? Naše subjektivno mnenje, da je toliko vredno. In še enkrat - gre za začasno obliko turnirjev, zato nismo komplicirali. Želeli smo samo vpeljati malo tekmovalnosti in da lahko vsake toliko koga malce nagradimo. Jaz mislim, da je bolje kot nič, mogoče pa se motim. Namreč na izbiro je bilo to, ali pa dolgo časa nič (dokler ne odpravimo točke 1 in se prebijemo čez točko 2).
TURNIR ONLINE

e-mesto.si