Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Spletni brskalniki


Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 19.01.2010 14:19:21 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hihihi, malo za šalo (pa še manj zares): s temi brskalniki je hudič; toliko jih je na voljo, da ne veš, kateri je tisti, "ta pravi" smile)

\"\"
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 02.02.2010 09:05:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

Vas zanima, kaj vse sporoča vaš brskalnik? 

Organizacija Electronic Frontier Foundation (EFF) je predstavila storitev, ki pokaže, katere podatke spletnim stranem sporoča vaš brskalnik. Gre za podatke, ki kot celota tvorijo spletni "prstni odtis" vašega računalnika, kar spletnim stranem omogoča, da vas dokaj zanesljivo identificirajo.

 \"\"  

Storitev z imenom Panopticlick prikaže, kateri spletni brskalnik uporabljate, katere vtičnike imate nameščene, vaš časovni pas, ločljivost zaslona, nameščene sistemske fonte ter ali imate vklopljeno sprejemanje piškotkov.

 

Povezava: Panopticlick

 


snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 23.02.2010 08:47:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Windows uporabniki: 17. marca boste morali na novo izbrati svoj privzeti spletni brskalnik


Uporabniki Windows XP, Viste in Windows 7, pozor! Počasi se bliža 17. marec, ko boste morali na novo izbrati svoj privzeti spletni brskalnik.

Na zaslonu se bo pojavilo okno, v katerem bo po naključnem vrstnem redu v dveh skupinah prikazanih 12 spletnih brskanikov. Na prvih šestih mestih bodo po naključnem vrstnem redu razporejeni Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera in Safari, na mestih od 7 do 12 pa še ostali, manj znani brskalniki.

Gre za uresničevanje zahteve Evropske komisije, ki je Microsoft obtožila zlorabe monopola z vsiljevanjem Internet Explorerja. Evropska komisija in Microsoft sta nato dosegla dogovor, da bo slednji v operacijske sisteme dodal možnost izbire konkurenčnih brskalnikov. Po novem Internet Explorer tako ne bo več privzeti brskalnik, temveč bo uporabnik sam izbral, s katerim programom želi brskati po spletu.

17. marca se bo vsem uporabnikom, ki imajo kot privzet spletni brskalnik nastavljen Internet Explorer, prikazalo že omenjeno pojavno okno. Če boste želeli ostati pri Internet Explorerju, boste kliknili nanj, sicer pa boste lahko izbrali kateregakoli od dvanajstih navedenih brskalnikov.
Blonde moments are OK.

1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 23.09.2010 14:49:52 Citiraj objavo Pošlji ZS

a bi mi znali povedat kako ognjeno lisico prepričam, da mi da nazaj opcijo limanja sličic in smeškov, ker mi enostavno ne deluje....a čm si tastaro verzijo FF nazaj gor dat, lepo vs prosm to je tko ko bi hotu kdo nazaj v kameno dobo....in da povem - ubolela bom- čist stvarno, ker me to jezi in živcira, pa pi*** no, a ne morte nardit posodobitev tut na portalu....in še to, da si zarat tega montiram še druge brskalnike se mi zdi popolnoma brezsmiselno......

//25.9.2010 11:28:17 uredil metty


Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 14.01.2012 18:29:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Večna dilema :D
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

janezurk

janezurk
Št. sporočil: 3
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 17.07.2019 18:47:32 Citiraj objavo Pošlji ZS

Chrome, vse ostalo je katastrofa!
izdelava spletnih strani | spletni design

Spletni brskalniki

e-mesto.si