Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Sam svoj mojster


metty

metty
Št. sporočil: 1667
Regija: Dolenjska
Datum objave: 19.05.2010 09:01:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Za tiste, ki nimajo ravno dveh levih rok (levičarji izvzeti smile)) in bi želeli morda:

  • novo steno za ploščat televizor
  • privlačen osvetljen regal
  • elegantne nizke TV omarice
  • klubsko mizico z vstavljenim pladnjem
  • itd., itd.
\"\" \"\" \"\"

... so kot nalašč navodila za izdelavo par res uporabnih kosov pohištva za različne prostore stanovanja. KLIK za več

 


Le kako se znebiti vseh el. kablov, ki kazijo stene in kote? Če ne gre brez njih, gre pač Z NJIMI!

 

\"\" \"\" \"\"

KLIK za več

 
Things don´t change. We (can) change!

metty

metty
Št. sporočil: 1667
Regija: Dolenjska
Datum objave: 20.05.2010 10:14:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

za ljubitelje švedskega pohištva in predelav: IKEA HACKER

tale ideja mi je takoj sedla: če želiš omaro uporabiti kot predelni element, ji lahko hrbtišče olepšaš z laminatom

\"\"
Things don´t change. We (can) change!

Nola

Nola
Št. sporočil: 334
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 20.05.2010 11:30:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

kako si se to fajn spomnila!


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17162
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 07.07.2012 22:29:34 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ko se odločate, katere barve boste imeli v domu, je najpomembnejše to, katere so vam všeč, nato pa, kaj želite z njimi doseči. .

Bogate in svetle barve uporabite v dolgočasnih in pretežno senčnih prostorih, medtem ko si lahko temnejše barve privoščite v sobah z naravno svetlobo. Čiste tople barve sicer ustvarijo živahno in vabljivo, hladne pa mirno in sproščeno vzdušje. Učinek je odvisen od intenzivnosti barv in tega, ali jih boste uporabili v osnovni obliki, jih med seboj zmešali ali dodali še kakšne vzorce. Pred barvanjem razmislite tudi o tem, kakšno pohištvo imate oziroma boste imeli. Če ste v precepu, se raje odločite za enobarvno pohištvo, po možnosti v pastelnih barvah, saj lahko vzdušje ustvarite z barvnimi stenami in dodatki. In če se barve naveličate, je novo barvanje cenejše kot nakup nove kuhinje.

Iluzijo večjega prostora ustvarijo modra, vijoličasta in zelena v kombinaciji z majhnimi vzorci. Sobo lahko na videz povečate tudi z ogledali in svetlimi ali svetlečimi površinami. V majhnem prostoru se je pametno izogniti prevelikemu barvnemu kontrastu, dodatki naj bodo preprosti, nered pa je nezaželen. Poleg tega lahko v kot sobe postavite samostoječo luč, ki tudi navidezno poveča prostor; enako velja za stropno luč, in sicer zaradi odseva od stropa.Namizne luči imajo nasproten učinek, saj sobo naredijo intimnejšo in zato manjšo. Če želite velik prostor narediti udobnejšega in bolj domačega, izberite tople barve in kombinirajte čim več tekstur, na primer matirane in svetleče stvari.

 

Če želite nizek strop na videz zvišati, ga pobarvajte z nebeško modro. Če vam modra ni všeč, bo učinek enak, če bo strop odtenek svetlejši kot stene. Isti cilj lahko dosežete, če boste na stenah narisali navpične črte ali nalepili tapete z navpičnim vzorcem. Pozornost lahko z nizkih stropov preusmerite tudi z zavesami, žaluzijami in nižjim pohištvom.

Če pa želite strop na videz znižati, strop pobarvajte s toplo barvo (rdečo, oranžno ali rumeno) in stene s hladno (modro, vijoličasto ali zeleno). Če imate radi temne stene, jih kombinirajte z belim stropom, saj je napačno prepričanje, da bela vedno zviša strop oziroma poveča prostor. Poleg tega se lahko strop na videz zniža z vodoravnimi vzorci na stenah in visokim pohištvom.

Če vas moti
škatlasta oblika sobe, eno steno pobarvajte v popolnem kontrastu z drugimi, prostor opremite s kaminom, ki bo pozornost z oblike prostora preusmeril nase, ali pa eno steno zapolnite s pohištvom. Rešitev je še zlasti primerna za tiste, ki nimajo dovolj prostora za shranjevanje.

Izberite pravo:

Rdeča. Barva vitalnosti, strasti in energije; je dramatična in najmočnejša barva, ki zasenči vse druge, prostor pa zmanjša.
Oranžna. Topla, prijateljska in vesela barva, ki – še posebno v kombinaciji s črno, sivo, belo ali modro – deluje spodbudno.
Rumena. Barva, polna življenja, je tudi barva uma in ustvarjalne energije. Svetlorumena bo prinesla sonce v najtemnejšo sobo.
Zelena. Živahna in poživljajoča barva ter hkrati barva ravnotežja, ker je med toplimi in hladnimi barvami. V dom prinese občutek narave.
Modra. Predstavlja harmonijo, mir in predanost. Kljub temu jo uporabljajte previdno, saj je hladna barva.
Vijoličasta. Živahna in hkrati zahtevna barva, ki jo nujno kombinirajte z nevtralnimi.


Sam svoj mojster

e-mesto.si