Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


PRO Tarok igra


hudobnica

hudobnica

Elitni član Št. sporočil: 22
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 16.05.2019 17:59:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

Braco1954 42890 426 11 100.68075ganges

ganges

Elitni član Št. sporočil: 2
Regija: Štajerska
Datum objave: 16.05.2019 23:21:27 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hudobnica po moje je jasno, da to treba izkoreniniti. Enako kot dosedanje rezultate turnirjev. Saj kot so omenili admini to res ni varanje, ampak izkorišanje trenutnega sistema. Izkorišanje sistema, ki ni proti pravilom pa je dovoljeno povsod. Od glavnih pa je odvisno kaj se dovoli.

Moj zadnji up je ta PRO tarok igra, če ne zapuščam ta portal. Da se narediti dober sistem, ki deluje in smernice, ki jih je povedal so kar OK. Če sodelujejo z TARZS je že napredek in bojo zraven resni ljudje. Porfesionalci pa itak vsi niso. Ti ljudje so vajeni tako slabih kot dobrih igralcev, pa tudi povprečnih. Sam sebe absolutno štejem med povprečne.

Tudi na državnih turnirjih (pred 20 leti) sem par krat šel z očetom, nisi mogel z mize vreč nekoga, ki je naredil napako. Pa ne, da bi s tem podpiral, da bi totalni začetniki in nepoznavalci igre bili zelo zaželeni, ampak se bojo s sistemom s časom izločili. Tisti, ko pa naredijo eno napako na 15 iger pa ne bojo mogli biti vrženi iz mize, ker bo moral marsikdo požreti. Igra se (na pamet govorim kot je blo rečeno) 3 krogi po toliko in toliko iger in noben ne bo mogel nobenega ven vreči. Bo moral zdržat z njim do konca. Če pa bo ta zapuščal mize ipd.... pa bo verjetno na nek način blokiran.

Tako sem mel podobno izkušnjo s tvojim "prijateljem" do pred ene 2 dni nazaj... ko mesece in mesece nikoli nisem šel k njegovi mizi, on pa k moji par krat. Pa sem rekel enkrat ajd ker ni nič fraj pa grem. Jaz lovim pagata tretje igralke (nikogar nebom omenjal) pa pridem s karto ki meni odgovarja in čakam da on odpre pika. Če ga odpre, je pagat moj. Jaz pa s prve dobim kaj nosiš to karto ven... je pa bil tolko fer, da me je ven fuknil po končani rundi. Pa še danes sem prepričan, da je on zajebal ne jaz. Ampak samo eni so zveličani. Vidijo svoje karte in igrajo na njih. Pa ni mel teoretičnih šans dobit pagata, jaz pa. Ampak njegova je vedno prava. Me prav zanima kako se bo znašel na turnirksem sistemu novega taroka, ko nebo možno ven metat igralcev in si prilagajat igre. Sedaj tudi ko turnir poteka lahko kot odpiralec mize vržeš ven kogar hočeš pa nimaš zapuščene mize.

Pa dovolj o tem. Ta PRO tarok je še edino kar čakam, da vidim kako bo. Če ne bi približno vsaj tako kot pričakujem zapuščam ta portal za vedno. Kot ga je že ene 80% igralcev izpred let, ki so bili resni, zabavni, nefrustrirani in sem užival ob vsaki rundi. Ti časi so minili. Znal sem igrat po 240 rund skupaj za kar imam še vsaj eno pričo tukaj. Danes jih težko spravim 30. Izbira pa tudi nikakšna. Par ekip ko je zmenjeno za igro laufa, drugo je tuga. Vidi pa se posebej pri tem tvojem "prijatelju" koliko je strpen, ko ni mesečni turnir v tem sistemu in koliko, ko je.

Over and out.

lp

B
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 17.05.2019 14:18:03 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni

Šele sedaj zasledil to temo, ker zelo malo spremljam forum, saj se le redko kaj zapiše.. Močno podpiram idejo, saj je zadnja leta moja največja kritika letela ravno na program in sistem tega taroka. Nikoli nisem razumel zakaj lahko palco odvrže prej pri napovedani, če pa je v beraču lepo narejeno, da je ne moreš kadarkoli ipd... Tudi sistem raznih vsiljivcev, ki jih nočeš za mizo, da ti lahko težijo v nedogled tudi, če jih ven daš in silijo 100x nazaj...

Hkrati me veseli, da se sodeluje z TARZS in se bo uvedel sistem po njihovih pravilih kar je edino razumsko. Da ne igramo kar nekaj po svoje (vsaj za igro v 3). Verjamem tudi, da se bo s tem pridobilo kar nekaj resnih igralcev, ki igrajo po turnirjih in jih do sedaj ni bilo tukaj, sedaj bojo lahko imeli turnirje večkrat, ker se v živo pač ni moč srečati toliko krat kot z doma preko spleta. Na turnirjih višjega ranga sem igral samo nekaj krat pred precej leti in takrat so bila tudi tam še drugačna pravila. Sedaj niti sam čisto dobro ne poznam vseh novih.

Imam pa nekaj vprašanj glede sistema še:

- verjetno bo zraven vseh ostalih pravil, ki so bila zapisana veljalo tudi to, da se radlc briše tudi v primeru izgubljene igre?

- ali bojo za rajting šteli vsi turnirji? (ker je zelo težko, da bi bili vsi prisotni vsako nedeljo. V našem klubu kjer poteka zimska liga se od 7 jesenskih kol šteje za končen rezultat 5 in od 7 kol v novem letu spet 5. Torej ali dve koli lahko manjkaš ali pa se ti pač briše najslabši rezultat dveh kol)

- kako bo v primeru štekanja, ki je sedaj kar pogosto? ali izpadu interneta, Wi-fi ipd.? Ni glih najbolj fer, da ta igralec avtomatično izgubi zaradi tehnične napake). Kdor pa namerno zapusti mizo pa se naj le najstrožje kaznuje, to podpiram.

- kontra klopu? (ampak kolikor vem v tem primeru potem ne šteje še radlc, tako da je maximalen minus vedno 140, s tem, da je sedaj mogoča kontra tudi v primeru ko ni radlca, da ne gre samo za -70)

- časovni potek nedeljskega turnirja? (ali se misli začet dopoldan ali v popoldaneskem času)

Najbolj pa me zanima kdaj predvidevate, da bi prišlo do spremembe programa in uveljavitve novega taroka?

To je zaenkrat dovolj. Sigurno mi bo še kaj padlo na pamet.

lp

Hello smile

Ker ni 'uradnega odgovora' šefa portala bom jaz skušala malo odgovoriti.

Ja, radlc naj bi se brisal tudi v primeru izgubljene igre, na klopa se bo lahko dalo kontro in radlc se ne upošteva.

Glede števila turnirjev ,ki se bodo upoštevali , stvari še niso dogovorjene ampak se bo verjetno šlo na sistem ''igra se x turnirjev, upošteva se y najboljših rezultatov''

Štekanja v bodoče naj ne bi bilo, saj se nova igra programira v html , to kar se zdaj dogaja je pa povezano z nekompatibilnostjo flasha z brskalniki (ampak to je stvar neusklajenosti dogovorov firme Adobe in ''lastnikov'' brskalnikov). V primeru, da bi nekomu štekal wifi ali izpadla elektrika bo igra menda čakala par minut . no to bo povedal šef, vsekakor pa bo moralo biti dokazljivo.

Igralec, ki ne bo odigral določeno število iger in bo predčasno zapustil mizo, ne bo dobil točk, zna si pa prislužit še kako prepoved igranja na naslednje par turnirjih.

Glede ostalih zadev žal ne znam odgovoriti, ptički so mi pa odčivkali, da bo verjetno jeseni wink

 

Hudobnica - morda si našla še kak odgovor na tvoja opažanja.

V kolikor uporabniki ne bodo slučajno izžrebani, da igrajo za isto mizo, si vsekakor ne bodo mogli pomagat s svojo mord igro..
Blonde moments are OK.

hudobnica

hudobnica

Elitni član Št. sporočil: 22
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 20.05.2019 07:11:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Lepo pozdravljeni ljubitelji taroka!

.

Ja, nekaj odgovorov sm dobila in upam, da bo v bodoče užitek igrati na turnrjih.

Predlagam, da se odigra točno število iger na enem turnirju za vse igralce in niti igre več,

soigralce pa najde računalnik za vsak krog posebej, tako ne bo možno prirejati rezultatov kot je to bilo do sedaj

V vsakodnevni igri se pač izogibamo igranju s tistimi, ki so "mnogo boljši" od nas.

Do nadaljnega pa bi bilo dobro ukiniti nagrade na turnirjih, saj je očitno, da so človečki za 1 evro pripravljeni na vse.

lepe igre vam želim
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 21.05.2019 23:57:46 Citiraj objavo Pošlji ZS

Točno to bo - določeno število iger , določeno število krogov in določeno število turnirjev.

Kako poteka žreb sem opisala v enem prejšnjih postov.

Glede trenutnih nagrad se bo pa El hefe moral odločt kaj pa kako..

 
Blonde moments are OK.

PRO Tarok igra

e-mesto.si