Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


PRO Tarok igra


tarok4

tarok4

Admin Št. sporočil: 385
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.03.2019 13:23:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kje ste zdaj vsi, ki imate kake predloge?

Kakšno je vaše mnenje glede 42 iger na krog?

Tisti, ki hitro igrajo/mo, to zmorejo v eni uri - kaj menite ostali? Čas igranja bo omejen, menda bo odštevalnik prilagajal hitrost odštevanja glede na ''tahitre mize''.

Kaj menite o nedelji kot igralnemu dnevu?

Kaj menite o treh krogih na dan?

Zdaj je čas za predloge, ko je igra v delu, da ne bo potem panika wink

42 - kul, nedelja je ok (vsaka nedelja?), trije krogi so ok, če jih ni treba odigrati zaporedoma....me pa zanima...ali bo vključitev na mizo naključna, da ne veš, s kom boš igral ali po ustaljeni praksi? In še - obvezno kaznovanje z predčasnim odhodom - recimo - 140 wink...pa vidim, da admini testirajo...očitno gre zares

Mišljeno je izvesti turnir v enem dnevu, tako kot v živo. Če je 42 preveč na krog, se bodo igre zmanjšale na recimo 3x30. Samo logiko metanja kart bomo pripravili tako, da bo "siljenje" avtomatsko metanje kart razmeroma glede na končane mize. Več, ko bo končanih miz, hitreje te bo program silil metati karte na mizo. Tako, tisti, ki bi prej končali krog ne bi predolgo čakali na novi krog. Vsak krog se igralci pomešajo glede na razultat. Bomo po testih videli kako se obnese taka igra, lahko, da bomo kar fixno omejili čas za metanje na 3-4 sekunde. Po tem času se karta avtomatsko odvrže, tako kot je že narejeno sedaj.

Razporejanje igralcev po mizi bo po pravilih Tarzs. Načeloma ne boš vedel s kom igraš, ker ne boste vedeli kateri igralci se bodo vse prijavili na turnir. Turnir bo ločen od "običajne igre".

Tudi kazni za namerne odhode iz igre bomo dodali. Kako točno bo še to potekalo še iščemo primerne rešitve, tudi kakšne kazni se bodo uvedle še pripravljamo.

 

 
Zaay

Zaay

Admin Št. sporočil: 71
Regija: Celjska
Datum objave: 13.03.2019 14:01:11 Citiraj objavo Pošlji ZS

Izjemno podpiram Pro igro, in se jo že veselim! 
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.03.2019 14:36:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Čisto res gre ZARES  fly smile

Za primerjavo z živo igro glede razporeditve po mizah : upošteva se trenutni rating (na prvem internetnem turnirju ga še ne bo, ker bomo vsi startali z nule, na drugem pa že bo, ker se bo upoštevalo rezultate prvega turnirja. In nato vsakega dodatnega ..)

razpored za prvi krog tako določi računalnik, ki iz baze prijavljenih na turnir razbere moč (rating) posameznih igralcev.

Tako npr, če je 30 prijavljenih (bom uporabila preproste številke) na 10 igralnih miz najprej posede prvih deset z lestvice (za vsako mizo po enega), nato drugih deset in še tretjih 10. Zato da niso nosilci takoj skupaj.

V drugem krogu pa se že upošteva rezultate prvega kroga. tako razporedi prve tri na prvo mizo, druge tri na drugo itd.

Princip za tretji krog je enak kot za drugi s tem da velja pravilo, da se ne sme za isto mizo razporediti dva igralca ki sta že igrala drug z drugim v enem od prejšnjih krogov.

Po vsakem odigranem krogu se na mizi prizna zmagovalcu z najboljšo razliko 3 točke, drugemu dve točki in tretjemu eno točko. Podrobnosti so opisane na povezavi, ki jo je v prvem postu že prilimal šef smile

Zmagovalec turnirja je igralec, ki je osvojil največ točk  (če so trije krogi je torej možno 9 točk) in dosegel največjo razliko v osvojenih pikah (seštevek razlik (1.-2.)+(1.-3)).

Glede na doseženo mesto na turnirju tako dobimo tudi Rating točke , ki se pri nadaljnjih turnirjih upoštevajo kot merilo za prvi razpored na mize.

 

edit:

p.s. vse kar pišem plod mojih razmišljanj in prakse z državnih prvenstev, tako da so to le predvidevanja, kako naj bi to potekalo tudi tu. Da me ne bo kdo napadal da sem to tam napisala in da zakaj ni tako.

Je v delu.
Blonde moments are OK.

ganges

ganges

Elitni član Št. sporočil: 2
Regija: Štajerska
Datum objave: 06.05.2019 10:45:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni

Šele sedaj zasledil to temo, ker zelo malo spremljam forum, saj se le redko kaj zapiše.. Močno podpiram idejo, saj je zadnja leta moja največja kritika letela ravno na program in sistem tega taroka. Nikoli nisem razumel zakaj lahko palco odvrže prej pri napovedani, če pa je v beraču lepo narejeno, da je ne moreš kadarkoli ipd... Tudi sistem raznih vsiljivcev, ki jih nočeš za mizo, da ti lahko težijo v nedogled tudi, če jih ven daš in silijo 100x nazaj...

Hkrati me veseli, da se sodeluje z TARZS in se bo uvedel sistem po njihovih pravilih kar je edino razumsko. Da ne igramo kar nekaj po svoje (vsaj za igro v 3). Verjamem tudi, da se bo s tem pridobilo kar nekaj resnih igralcev, ki igrajo po turnirjih in jih do sedaj ni bilo tukaj, sedaj bojo lahko imeli turnirje večkrat, ker se v živo pač ni moč srečati toliko krat kot z doma preko spleta. Na turnirjih višjega ranga sem igral samo nekaj krat pred precej leti in takrat so bila tudi tam še drugačna pravila. Sedaj niti sam čisto dobro ne poznam vseh novih.

Imam pa nekaj vprašanj glede sistema še:

- verjetno bo zraven vseh ostalih pravil, ki so bila zapisana veljalo tudi to, da se radlc briše tudi v primeru izgubljene igre?

- ali bojo za rajting šteli vsi turnirji? (ker je zelo težko, da bi bili vsi prisotni vsako nedeljo. V našem klubu kjer poteka zimska liga se od 7 jesenskih kol šteje za končen rezultat 5 in od 7 kol v novem letu spet 5. Torej ali dve koli lahko manjkaš ali pa se ti pač briše najslabši rezultat dveh kol)

- kako bo v primeru štekanja, ki je sedaj kar pogosto? ali izpadu interneta, Wi-fi ipd.? Ni glih najbolj fer, da ta igralec avtomatično izgubi zaradi tehnične napake). Kdor pa namerno zapusti mizo pa se naj le najstrožje kaznuje, to podpiram.

- kontra klopu? (ampak kolikor vem v tem primeru potem ne šteje še radlc, tako da je maximalen minus vedno 140, s tem, da je sedaj mogoča kontra tudi v primeru ko ni radlca, da ne gre samo za -70)

- časovni potek nedeljskega turnirja? (ali se misli začet dopoldan ali v popoldaneskem času)

Najbolj pa me zanima kdaj predvidevate, da bi prišlo do spremembe programa in uveljavitve novega taroka?

To je zaenkrat dovolj. Sigurno mi bo še kaj padlo na pamet.

lp
hudobnica

hudobnica

Elitni član Št. sporočil: 22
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 16.05.2019 15:07:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni !

Malo sem spremljala vsaki dan, zaninivo in zelo nesmiselno, 

Kako bo potekal turnir, da ne bo tegale?

Uporabnik Skupaj točk Št. končanih iger Št. predčasno končanih iger Povprečje točk    
BARVNI 55280      340                                       3    162.58824

 

       

 

 

       

 

 

 
hudobnica

hudobnica

Elitni član Št. sporočil: 22
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 16.05.2019 17:56:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

tozi 29020 256 0 113.35938PRO Tarok igra

e-mesto.si