Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


PRO Tarok igra


tarok4

tarok4

Admin Št. sporočil: 381
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.03.2019 13:23:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kje ste zdaj vsi, ki imate kake predloge?

Kakšno je vaše mnenje glede 42 iger na krog?

Tisti, ki hitro igrajo/mo, to zmorejo v eni uri - kaj menite ostali? Čas igranja bo omejen, menda bo odštevalnik prilagajal hitrost odštevanja glede na ''tahitre mize''.

Kaj menite o nedelji kot igralnemu dnevu?

Kaj menite o treh krogih na dan?

Zdaj je čas za predloge, ko je igra v delu, da ne bo potem panika wink

42 - kul, nedelja je ok (vsaka nedelja?), trije krogi so ok, če jih ni treba odigrati zaporedoma....me pa zanima...ali bo vključitev na mizo naključna, da ne veš, s kom boš igral ali po ustaljeni praksi? In še - obvezno kaznovanje z predčasnim odhodom - recimo - 140 wink...pa vidim, da admini testirajo...očitno gre zares

Mišljeno je izvesti turnir v enem dnevu, tako kot v živo. Če je 42 preveč na krog, se bodo igre zmanjšale na recimo 3x30. Samo logiko metanja kart bomo pripravili tako, da bo "siljenje" avtomatsko metanje kart razmeroma glede na končane mize. Več, ko bo končanih miz, hitreje te bo program silil metati karte na mizo. Tako, tisti, ki bi prej končali krog ne bi predolgo čakali na novi krog. Vsak krog se igralci pomešajo glede na razultat. Bomo po testih videli kako se obnese taka igra, lahko, da bomo kar fixno omejili čas za metanje na 3-4 sekunde. Po tem času se karta avtomatsko odvrže, tako kot je že narejeno sedaj.

Razporejanje igralcev po mizi bo po pravilih Tarzs. Načeloma ne boš vedel s kom igraš, ker ne boste vedeli kateri igralci se bodo vse prijavili na turnir. Turnir bo ločen od "običajne igre".

Tudi kazni za namerne odhode iz igre bomo dodali. Kako točno bo še to potekalo še iščemo primerne rešitve, tudi kakšne kazni se bodo uvedle še pripravljamo.

 

 
Zaay

Zaay

Admin Št. sporočil: 70
Regija: Celjska
Datum objave: 13.03.2019 14:01:11 Citiraj objavo Pošlji ZS

Izjemno podpiram Pro igro, in se jo že veselim! 
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7099
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.03.2019 14:36:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Čisto res gre ZARES  fly smile

Za primerjavo z živo igro glede razporeditve po mizah : upošteva se trenutni rating (na prvem internetnem turnirju ga še ne bo, ker bomo vsi startali z nule, na drugem pa že bo, ker se bo upoštevalo rezultate prvega turnirja. In nato vsakega dodatnega ..)

razpored za prvi krog tako določi računalnik, ki iz baze prijavljenih na turnir razbere moč (rating) posameznih igralcev.

Tako npr, če je 30 prijavljenih (bom uporabila preproste številke) na 10 igralnih miz najprej posede prvih deset z lestvice (za vsako mizo po enega), nato drugih deset in še tretjih 10. Zato da niso nosilci takoj skupaj.

V drugem krogu pa se že upošteva rezultate prvega kroga. tako razporedi prve tri na prvo mizo, druge tri na drugo itd.

Princip za tretji krog je enak kot za drugi s tem da velja pravilo, da se ne sme za isto mizo razporediti dva igralca ki sta že igrala drug z drugim v enem od prejšnjih krogov.

Po vsakem odigranem krogu se na mizi prizna zmagovalcu z najboljšo razliko 3 točke, drugemu dve točki in tretjemu eno točko. Podrobnosti so opisane na povezavi, ki jo je v prvem postu že prilimal šef smile

Zmagovalec turnirja je igralec, ki je osvojil največ točk  (če so trije krogi je torej možno 9 točk) in dosegel največjo razliko v osvojenih pikah (seštevek razlik (1.-2.)+(1.-3)).

Glede na doseženo mesto na turnirju tako dobimo tudi Rating točke , ki se pri nadaljnjih turnirjih upoštevajo kot merilo za prvi razpored na mize.

 

edit:

p.s. vse kar pišem plod mojih razmišljanj in prakse z državnih prvenstev, tako da so to le predvidevanja, kako naj bi to potekalo tudi tu. Da me ne bo kdo napadal da sem to tam napisala in da zakaj ni tako.

Je v delu.
Blonde moments are OK.

PRO Tarok igra

e-mesto.si