Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Opozorila, uporabni linki


Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7406
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 31.10.2010 16:35:01 Citiraj objavo Pošlji ZS

Najbrž se je že marsikomu zgodilo, da se je računalnik začel obnašati kot staro kljuse bodisi zaradi tone navlake, ki jo je imel na sebi bodisi zaradi raznih "bonbončkov", ki jih je dobil preko interneta. Najbolj standardno zdravilo, ki deluje "za prmej", je generalno čiščenje (beri: formatiranje) diska. Tukaj pa se veselje šele začne; nameščanje OS, dodatnih uporabnik programov, hardware konfiguracija itd... No, da bi prihranili vsaj nekaj dragocenega časa, je tu ena rešitev - http://ninite.com/

Na tej strani najdete vse od brskalnikov, kodekov, "pisarniških" programov, do raznih plug-inov (java, flash itd). Seveda ni potrebno namestiti vse šare, ki jo najdete na povezavi, obkljukate le želene stvari in shranite paket, ki vsebuje vse potrebno. Paket nato le še zaženete, nakar lahko s sosedom zavijete na pivo, dve (računalnik pa bo v tem času mlel)...

V čem je hec? Nameščanje OP in razne konfiguracije strojne opreme sicer še vedno ostanejo, ta paket pa vam ponuja prihranek nenehnega klikanja ob nameščanju ostalega programja, saj vam ob zagonu paketa ni treba storiti ničesar več - po nekaj minutah imate na računalniku nameščeno vse.
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7406
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.11.2010 10:27:14 Citiraj objavo Pošlji ZS

kukimuki

Zanimiva spletna stran vas sicer popelje na prikaz trenutnega stanja vremena v Ljubljani, če pa greste do spodnjega konca strani, boste videli, da obstaja še več lokacij, ki se osvežujejo na nekaj minut. Zadeva vam lahko predstavlja alternativo ARSO-tu, ki se osvežuje le na vsako polno uro.

 

 //13.11.2010 10:27:46 uredil Gustaf

//13.11.2010 10:30:02 uredil Gustaf


Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 16.11.2010 22:57:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mleko reciklaža ... packarija!!!
 
... za zjokat ...

 

            

Mleko s pretečenim rokom pošljejo zopet h proizvajalcu, ki ima zakonsko dovoljenje, da lahko ponovi proces pasterizacije pri 190 stopinjah in ga da ponovno na trg. Po zakonu se lahko ta proces ponovi 5x.
Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na dnu tetrapaka, z majhnimi številkami.                                                                                              

Recimo da je napisana številka 12345, manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok.
Recimo 12 45, manjka številka 3 - to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno in zopet prevreto.
To pa še ni vse, ker v paketu, kjer je 12 tetrapakov, bo pri nekaterih manjkala številka pri drugih pa bodo vse številke.
To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana.
Na tak način podjetja bogatijo, torej tako, da reciklirajo pokvarjeno mleko in tisti, ki nosi posledice smo seveda mi, ki pijemo umazano vodo.

 

dr. Andrej Gregori
Zavod za naravoslovje
(Institute of Natural Sciences)
Ulica bratov Učakar 108
1117 Ljubljana
VAT: SI30620961
Slovenija
EU

www.zanaravo.com <http://www.zanaravo.com/>

mobitel: 00386 (0)40 756 146
Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7406
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.01.2011 14:33:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

http://www.wolframalpha.com/

Gre za še en iskalnik/brskalnik, ki pa je vendarle nekaj več kot to. Za iskan pojem vam namreč kot rezultat namesto kopice povezav vrne vse, kar "wolfram" ve o dotični stvari.

Za:

*ni miljaužnt dodatnih povezav, temveč zgolj tiste informacije, ki vas zanimajo (seveda v okviru "wolframovega" znanja);

*če se iskana beseda lahko interpretira kot npr. naslov knjige ali filma (ali pač kaj drugega), vam brskalnik ponudi tudi to opcijo iskanja (zgoraj pod vnosnim poljem)

Proti:

*zadeva deluje le v angleščini (tako vam npr. za "sadje" wolfram vrne statistiko ženskega imena "Sadie", ker predideva vašo tipkarsko napako);

*za določene pojme morda vseeno premalo informacij (ja vem, "google ga seka"wink
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Opozorila, uporabni linki

e-mesto.si