Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Največji, najlepši, najboljši , skratka NAJ


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.09.2013 13:48:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

NAJDRAŽJI PODVIG v zgodovini pomorstva

V ponedeljek naj bi se začelo dvigovanje križarke Coste Concordie, ki je 13. januarja lani z več kot 4.200 ljudmi na krovu nasedla pred italijanskim otokom Giglio in potonila. Umrlo je 32 ljudi.

Za dvigovanje bodo uprabili zapleten sistem hidravličnih dvigalk in jeklenih kablov, ki bodo ladjo, nasedlo na dva grebena v plitki vodi, poskusili dvigniti in postaviti v pokončen položaj, poroča The Telegraph.

Strokovnjaki se bojijo, da bi se lahko križarka pod ogromnim pritiskom prelomila na dva dela, načrt za dvigovanje pa so še pred dvema mesecema ocenili za norega. Če bo šlo vse po načrtu, upajo, da se bo po dvigu ladja zasidrala na podvodno platformo, sestavljeno iz jeklenih nosilcev in več kot tisoč vreč cementa. Za izdelavo vseh komponent za dvig ladje so uporabili več kot 30 tisoč ton železa, kar je enakovredno teži štirih Eifflovih stolpov.

Za celoten podvig pričakujejo, da bo trajal od 10 do 12 ur. Dvig bo potekal zelo počasi, saj želijo s tem preprečiti, da bi se ladja prelomila.

Operacija dvigovanja križarke, ki jo bodo nato odvlekli in razrezali, je največja v zgodovini pomorstva.  Računajo, da bodo stroški reševanja nasedle ladje presegli 600 milijonov evrov.
Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 25.11.2013 16:36:03 Citiraj objavo Pošlji ZS

Najlepši železniški tunel?

Vsekakor gre za enega najlepših žel. predorov na svetu. "Tunel ljubezni", kakor ga imenujejo domačini, se nahaja v Ukrajini.

 

Več o najbolj zeleni železniški stvaritvi pa v spodnjem članku:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2142736/Just-ticket-popping-question-The-romantic-tunnel-love-railway-line-thats-beautiful-leaf.html

 

 
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Največji, najlepši, najboljši , skratka NAJ

e-mesto.si