Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Lahko pomagamo?


Tehtnica

Tehtnica
Št. sporočil: 437
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 07.05.2014 19:07:19 Citiraj objavo Pošlji ZS

Letovišče Pacug se pripravlja na novo počitniško sezono, kjer vsako leto gostuje več kot tri tisoč otrok in mladostnikov. Pred odprtjem pa jih čaka še veliko dela. Začetek otroškega letovišča Pacug, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič -Rudnik, sega v leto 1964. V petdesetih letih so se v majhnem zalivčku med Fieso in Strunjanom zapisale številne zgodbe otroške radosti in brezskrbnega preživljanja počitnic. Letovišče je petdesetih letih gostilo več kot 90.400 otrok in mladostnikov. Letovišče Pacug ne bi živelo brez številnih podpornikov, prostovoljcev in rednih delavcev, ki v okviru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič - Rudnik delujejo s srcem. Njihovo delo je spontano, zavzeto in pogosto tudi požrtvovalno, vendar s skupnim namenom: vsako poletje omogočiti tri tisoč otrokom počitnice, ki jih bodo v njihovem spominu spremljale še vse življenje.

Konec tedna se je tam barvalo, brusilo in obnavljalo.... kar 24 prostovoljcev ZPM, v naslednjih dneh jim bodo na pomoč priskočili nekateri obrtniki, svoje roke pri obnovi pa je v okviru svojega projekta Ustvarimo boljši svet ponudilo tudi podjetje Lidl Slovenija. Zaposleni v podjetju bodo namreč pomagali pri prenovi sanitarij in prh ob plaži, ki so že vidno dotrajani, Lidl Slovenija pa bo z donacijo poskrbel za nakup potrebnega materiala.

Lidlovi akciji Ustvarimo boljši svet v letovišču Pacug se je pridružil tudi Radio Capris, ki je pripomogel pri iskanju mojstrov obrtnikov, ki bodo pomagali prenoviti sanitarije in prhe ob plaži, poskrbel pa bo tudi za nekaj parov pridnih rok. Svoj čas in mojstrsko znanje bodo prijazno donirali Sebastjan Sevnik s.p. in humanitarno društvo Working Cross, ki ga je pred nekaj meseci ustanovil slovenski raper 6Pack Čukur, ki bosta poskrbela za polaganje keramike, Instalviler, Jani Viler s.p., iz Izole, ki bo poskrbel za prenovo vodovodnih inštalacij v omenjenem objektu ter Goran Zhezhovski s.p., ki bo poskrbel za polaganje ploščič pri glavni zgradbi.

Dela je veliko, sredstev pa malo, zato bo vsaka brezplačna pomoč več kot dobrodošla.

Vsi tisti, ki bi radi pomagali letovišču Pacug in tako ustvarili boljši svet, se javite Zvezi prijateljev na telefonsko številko 041 532 116 ali prek elektronskega naslova info@zpmvic.si.

Za ustvarjanje boljšega sveta ne potrebujemo veliko – nekaj dobre volje in zavest, da lahko nekomu pomagamo s svojim znanjem, svojo spretnostjo. Ste za?

 
Lahko pomagamo?

e-mesto.si