Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


KUHAMO IN PEČEMO SKUPAJ


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17160
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 18.03.2015 20:13:54 Citiraj objavo Pošlji ZS

Z nabiranjem regrata lahko izkoristite vse njegove zdravilne sestavine. Krepi delovanje jeter, pomaga odvajati vodo iz telesa, odpravljati žolčne kamne, zdraviti hepatitis, znižuje raven sladkorja in estrogena v telesu ter čisti organizem.

Regratov pesto

Sestavine
12 dag očiščenega in narezanega regrata
8 dag parmezana
4 dag sira
20 žlic olivnega olja
4 jedilni žlici pinjol
2 strok česna
sol

Priprava
V možnarju strite regrat in sol, nato ju prestavite v manjšo posodico. V možnar dajte česen in pinjole, vse skupaj strite in dodajte v skledo k regratu. Na mešanico naroban sir in parmezan, nato pa dodajte olivno olje.

Regratova solata

Sestavine
regrat
banana
kivi
vijolice
trobentice
divji drobnjak
česen
jabolčni kis
repično olje

Priprava
Banano narežite na kolobarje, kivi na manjše kose in zmešajte. Dodajte opran in očiščen regrat, vijolice, trobentice, sesekljan česen in divji drobnjak. Pokapljajte z repičnim oljem in jabolčnim kisom.

Regratov smoothie

Sestavine
10 regratovih listov
125 g špargljev
¼ melone
175 g kumare

Priprava
Šparglje operite, odstranite olesenele dele in narežite na manjše kose. Kumare operite, olupite in narežite na manjše kose. Meloni odstranite peške, jo olupite in narežemo na manjše kose. Regrat operite in očistite. Vse skupaj dajte v sokovnik in iztisnite smoothie.

Riž z regratovimi popki

Sestavine
7 dl juhe
5 dag masla
5 dag parmezana
20 dag regratovih popkov
10 dag čemaževih listov
1 čebula
3 žlice oljčnega olja
20 dag riža
sol
poper

Priprava
Najprej na olju prepražite čebulo, ki ste jo pred tem sesekljali. Regratove popke operite in jih dodajte čebuli. Operite tudi čemaževe liste, ki jih najprej operite, nato sesekljajte in dodajte čebuli in regratovim popkom. Nekaj časa pražite in primešajte riž, zalijte z juho. Po okusu solite in poprate. Dušite, dokler riž ne vpije tekočine. Čisto na koncu umešajte maslo in parmezan.




1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17160
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 02.04.2015 09:26:47 Citiraj objavo Pošlji ZS

Rezine kolača si lahko privoščimo za zajtrk, kosilo ali večerjo. S skodelico toplega ali hladnega napitka. Odličen pa je tudi kot hitra malica ali posladek, ki si ga privoščimo kadarkoli

  • Pečico vključimo in nastavimo na 160 stopinj Celzija. Manjši globok pravokoten pekač rahlo namastimo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Kos papirja za peko naj bo dovolj velik, da bo na vsaki strani za približno 2 cm višji od stranice pekača, saj bomo tako preprečili, da bi se kolač ob robu prehitro zapekel. V skledo presejemo moko in kakav v prahu. Dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in sladkor ter vse sestavine dobro premešamo.

  •  

    Čokolado z ostrim nožem narežemo na majhne koščke, ki jih stresemo v skledo in zmešamo z ostalimi sestavinami. Banane narežemo na kolobarje, ki jih stresemo v večjo skledo in pretlačimo z vilicami. Pretlačene banane dobro zmešamo z jajci. V bananino zmes vmešamo olje in nato še mleko.

  •  

    V skledo na koncu dodamo še mešanico suhih sestavin ter vse skupaj s kuhalnico (lopatko) hitro premešamo, da dobimo enotno testo, ki ga stresemo v pripravljen pekač. Testo enakomerno razporedimo po pekaču in po vrhu lepo pogladimo. Kolač pečemo v ogreti pečici 70 do 75 minut. Pečen je, ko na zobotrebcu, ki ga zapičimo v testo, ni ostankov testa, ko ga izvlečemo.

  • Pečen kolač 10 minut hladimo v pekaču, potem pa ga s pomočjo papirja za peko položimo na rešetko in povsem ohladimo. Ohlajenega narežemo na poljubno debele rezine, ki jih serviramo na velik krožnik ali pladenj in postrežemo.

  • olje za namastitev pekača

  • 175 g moke
  • 4 žlicekakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 0,5 žličkesode bikarbone
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 100 g mlečne čokolade
  • 175 gzrelih banan (2 do 3 banane)
  • 3 jajca
  • 100 mlolja
  • 50 ml mleka

prenešeno iz: http://okusno.je/recept/cokoladno-bananin-kolac




1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17160
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 22.06.2015 20:47:14 Citiraj objavo Pošlji ZS

DOMAČI OREHOVEC

najprimernejši čas za nabiranje zelenih orehov

1. recept :

15 zelenih orehov
40 dag sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 limona
1 pomaranča
10 zrn kave
5-10 klinčkov(nageljnove žbice)
1-1,5 l žganja


Orehe razrežemo na četrtine,limono in pomarančo pa na koščke ali kolobarčke.To in vse ostale sestavine damo v večji kozarec,dobro zapremo ter postavimo na sonce za najmanj 4 tedne. Vmes večkrat premešamo, da se sestavine prepojijo in se sladkor stopi.Po 4-ih tednih precedimo in nalijemo v steklenico.

2. recept :

0 zelenih orehov
1 pomaranča
1l žganja (priporočamo domačo slivovko)
50 dag sladkorja

Dišave:
cel cimet
5 klinčkov
strok vanilije

Orehe naberemo konec junija, ko lupina oreha še ni olesenela. Orehe zrežemo na koščke in damo v večji kozarec za vlaganje. Dodamo žganje in sladkor. Iztisnemo sok ene pomaranče,lupino pa narežemo na tanko in skupaj z ostalimi celimi dišavami damo v kozarec. Kozarec dobro zamašimo in postavimo na sonce za 2-3 mesece, da se sladkor razstopi. Liker precedimo in nalijemo v steklenice.

3. recept :

15 orehov
1 l žganja
lupine 2 pomaranč
1 vanilijev sladkor
20 dag sladkorja
1/4 l prekuhane vode

Še zelene orehe narežemo in zalijemo z žganjem. Pustimo jih 10 dni na soncu, nato precedimo.
Dodamo lupini 2 pomaranč in vanilijev sladkor ter sladkor. To naj stoji 4 dni. Vmes večkrat pretresemo.
Po štirih dneh dodamo še prekuhano vodo. Precedimo skozi gost prtič, prelijemo v steklenice in dobro zamašimo.




KUHAMO IN PEČEMO SKUPAJ

e-mesto.si