Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Knjiga o teoriji taroka


Cavallino

Cavallino
Št. sporočil: 21
Regija: Štajerska
Datum objave: 05.12.2009 17:00:34 Citiraj objavo Pošlji ZS

Simon Jerič, sicer šahist z rangom IM (international master) je lani izdal knjigo z naslovom Teorija taroka. V knjigi obravnava igro v 3 in igro v 4. Knjiga je edina knjiga te vrste v slovenščini. Dosedanje knjige obravnavajo zgolj zgodovino kart in podobno, ta knjiga pa govori o tem kako igrati. Res je, da avtor ne razkriva nobene skrivnosti, je pa knijga dobra za začetnike in tudi tiste "intermediate" igralce, čeprav seveda še zmeraj velja da je treba tarok trenirati tako, da ga čim več igraš. 

Uradna stran:   http://www.teorijataroka.net/

Sicer pa poglejte malo po internetu.
RiLe

RiLe
Št. sporočil: 1592
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 14.12.2009 13:45:48 Citiraj objavo Pošlji ZS

Avtorju omenjene knjige sem se že zahvalil ker je omenil tudi naš portal kot možnost igranja spletnega taroka. Verjetno pa si bom tudi sam ogledal knjigo ker zna biti v veliko pomoč.


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.01.2015 17:27:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

in o tem imamo že davno odprto temo in pozdravljam med nami "nove" in zelo preizkušene in prekaljene profi mojstre in predvsem avtorja knjige.
Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 856
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 30.01.2015 08:43:45 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ker je slikica zelo majhna - kdo je avtor? Imamo kak kontakt od njega? Bi mu z veseljem ponudili, da dodamo knjigo v našo trgovinico.
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 30.01.2015 08:52:37 Citiraj objavo Pošlji ZS

Avtor je napisan v prvem postu te teme.

Tarok4 je že v kontaktu z njim, reci mu da mu ponudi ko se srečata; sicer pa, lepa zamisel, da daste knjigo v trgovino in kolikor sem si jo sama ogledala, je zelo uporabna za nadgradnjo pri igralcih, ki mislijo da že znajo tarok ..
Blonde moments are OK.

1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 30.01.2015 14:39:56 Citiraj objavo Pošlji ZS

Knjiga Teorija taroka pravzaprav ni knjiga v klasičnem pomenu besede, prej gre za priročnik, za dokaj tanko knjižico, ki želi pomagati igralcem, ki že poznajo osnovna pravila te igre, da bodo optimizirali svoje igranje taroka. Knjiga se razteza na vsega skupaj 84 straneh, vsebuje veliko slik (za lažje sledenje razlagam) in dosti teksta v alinejski obliki, kar pomeni, da lahko priročnik preberemo že v nekaj urah. To pa seveda ne pomeni, da se k napisanemu bralci ne bi  znova vračali, kar je tudi bistvo priročnikov.

Vsi, ki pričakujete, da boste v priročniku prebrali kaj o zgodovini taroka ali o taroku na splošno, ste se pošteno zmotili, saj avtorjev namen ni razlagati kaj je tarok in od kod prihaja, temveč je želel ponuditi nekaj tistim igralcem, ki se nimajo kje naučiti pravilno igrati....

več v različnih medijih ob izidu 2008:

http://www.bajta.si/simon-jeric-teorija-taroka-2008

http://www.mladina.si/44475/simon-jeric-teorija-taroka/

Knjiga prinaša bistvene napotke o tem, kakšno igro igrati z določenimi kartami. Zlasti pa pove, kako močne karte moramo imeti, da sploh lahko napovemo določeno igro. Neprecenljiva pa so navodila, kako igrati neko igro v različnih situacijah. Vsak bo v njej našel nekaj zase. Mojstri taroka, ki so knjigo prebrali, so se o njej izrekli v superlativih.

Izid Teorije taroka je zapolnil precejšnjo vrzel na področju teorije družabnih iger na slovenskem knjižnem trgu, saj smo Slovenci z njo dobili priročnik, kakršnega smo že dolgo potrebovali. Nedvomno nam bo dobro služil in nas zabaval pri odkrivanju skrivnosti taroka.

 

 
Knjiga o teoriji taroka

e-mesto.si