Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


KAKO SE IGRA TAROK V III! (raz. osnove)


Spasky77

Spasky77
Št. sporočil: 1
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 28.10.2013 13:51:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni,

naj bo moj prvi post v tej temi, ker imamo tudi pri nas večno debato, tarok v 3.je pravi oziroma tarok v 4. je za začetnike. smile

Sam raje oziroma igram le tarok v 3. kjer tisti, ki deli počiva (ali pa pri klopu igra s talonom). 

Poznamo le klasične igre 3,2,1, berač, solo brez. Nobenga pikola  ali pa barvnega valata.

Všeč mi je, ker dejansko ni nekega "posiljevanja" igre. Pri igri v 4. že ptički čivkajo, če maš 4 taroke lohk že 2 igraš in enga rufneš pa nekako gre. Tega pri igri v 3. ni. Tam še z navidezno dobrimi kartami moraš znat pravilno igrat. Verjetno mi ni potrebno omenjati, da moraš šteti taroke, če že ne gre še barve in točke v glavi. Štihi znajo biti zanimi, ker gre lahko barva 2x okol.  Bolj si odvisen od samega sebe in se ne razburjaš po nepotrebnem zakaj tvoj soigralec ni prišel s tarokom ven. smile

Če igraš za šalo, toliko da čas mine potem razumem igro v 4. V našem primeru, kjer igramo za runde smile oziroma v preteklosti dinarčke je pa stvar malo bolj resna.

No kakor komu. Se vidimo za mizo. smile

Lp

 

 

 

 

 
dominic

dominic

Elitni član Št. sporočil: 279
Regija: Prekmurska
Datum objave: 04.12.2013 12:35:58 Citiraj objavo Pošlji ZS

http://shrani.najdi.si/?1A/z4/3EGi8nQo/kako-se-igra-tarok-v-iii.png

kdaj boš nadeljeval z obljublenim, ker me res zanima.Igral sem samo v 4, v tri pa nekaj začnem, a bi mi prav prišli nasveti!
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 31.01.2015 16:45:29 Citiraj objavo Pošlji ZS

London, a bi ti tele tvoje nasvete lahko še 1x objavil, tale png se ne vidi več. hvala
Blonde moments are OK.

snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 18.02.2015 11:52:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

Osebno me zelo moti izjava od Spasky77

 

po njegovem smo vsi, ki igramo tarok v 4 začetniki.  hecna izjava ni kaj.

 

lp

v njegovem postu nisem videla nič žaljivega, napisal je le, da se oni (predvidevam da njegova družba ) prerekajo kaj je bolje

in nadajle da je njemu tarok v 3 ljubši

Moje mnenje je, da vsak, ki začne igrat tarok, mora začeti s tarokom v 3, in potem preiti na tarok v 4. Res je v 3 igra težja ker nimaš partnerja, po drugi strani pa lažje slediš tarokom in barvam. Med izkušenimi igralci je prepir predvsem med dvema pasivnima igralcema, ki morata s pravilno igro glavnemu onemogočiti gladko igro in ga dostikrat s pravilnim sodelovanjem tudi premagata.

Čisto tako za info, ko sem začela igrat tarok, sem igrala tudi v 2 (igri se reče napoleonček), to je  s kupčki in super vaja za memoriranje

No, ker smo zgubili londonov link z navodili, vsem ,ki bi želeli izvedeti malo več o igri v 3 posredujem link do tele strani (o tehniki je pisal naš soigralec na nečlanski verziji)

http://www.expereka.com/links.aspx?IDChain=2572
Blonde moments are OK.

1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 19.02.2015 15:18:23 Citiraj objavo Pošlji ZS

moti me predvsem prvi odstavek.

 

lp

če te tole moti ...tarok v 3.je pravi oziroma tarok v 4. je za začetnike. kar pravi, si jest s tem ne bi belila glave, še manj živčke - in moj dodatek: če to izjavi tarokaš potem nekej ni v redu: namreč T3 jest smatram za "zmagovalnost" in T4 za "družabni dogodek".

o tistem mnenju, da bi pa vsak moral začeti najprej v povojih, v začetni fazi s T3 je pa tudi zgrešeno: mnogo lažje se piliš, če jih nekaj rund opazuješ in smeš še kaj vprašati...na peti, šesti..deseti igri ti pa dajo karte v roke in poskusiš sam. Tako sem jaz začela davno, nekje v drugem razredu OŠ in še nekaj: za začetnika, ki se lovi, bega in v zmedi kuka svoje karte in še spremlja štihe je po mojem potrebno začet vsaj malo najprej na T4...zakaj? preprosto: držati karte, slediti potezam, razmišljati kaj odvreči, gruntati kdo je s kom in še tisoč nians, je zagotovo bolje z nekom v paru; pridobiš občutek igre, pridobiš spremljanje razvoja metanja, pridobiš smisel povezovanja zakaj tako v tistem momentu, pridobiš veljavnost tarokov, trule in nenazadnje vseh barv. Mnogo lažje je tako štartati popolnemu neuku pri normalnih igrah, kaj šele pri specifičnih klopih, beračih itd. Predno "pogruntaš" posebne igre narediš ogromno napak in kalitev v igranju ni kdo bo prvi na lestvici, ampak kdo potegne iz danih kart v roki maksimum. 
KAKO SE IGRA TAROK V III! (raz. osnove)

e-mesto.si