Prijava

Anketa
Kako privabiti več igralcev na E-mesto?


Internet: minusi in plusi


rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 24.05.2010 13:21:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kako izbrisati račun na Facebooku za vedno – navodila  

Fraza "kako izbrisati račun na Facebooku" (How to delete Facebook account) je bila minuli teden med desetimi najbolj iskanimi na Googlu. Po zadnjih spremembah pravil zasebnosti, ki večino podatkov razgaljajo širnemu svetu, se vse več uporabnikov Facebooka odloča zapreti uporabniški račun.

Izbrisati uporabniški račun na Facebooku ni prav enostavno. Povezava za trajen izbris je namreč tako zelo skrita, da jo brez pomoči najdejo le redki. Na prvi pogled je videti, da Facebook omogoča le deaktivirati račun, kar pa ne pomeni izbrisa.

Če se odločite deaktivirati uporabniški račun, bodo vsi zapisi, fotografije, prijatelji in kar je še podobnega, ostali tam, kjer so bili. Če se boste kasneje znova prijavili v Facebook, vas bo vse pričakalo tako kot je bilo v trenutku deaktivacije.

Kako se torej za vedno posloviti od Facebooka in izbrisati svoje podatke?

(1) Prijavite se v Facebook in obiščite povezavo http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account.

 

\"facebook_izbris_1\"

\"\"2) Kliknite na gumb "Submit" in sledite navodilom. Vpisati morate svoje geslo in varnostno kodo.

 

\"facebook_izbris_2\"

 

(3) Ne prijavljajte se več v svoj Facebook uporabniški račun. Na elektronski naslov boste prejeli sporočilo, ki vas obvešča, da bo uporabniški račun izbrisan v 14 dneh. Če se boste v tem času poskušali prijaviti v Facebook, boste izbris preklicali. V izogib samodejni prijavi pobrišite zgodovino in piškotke v vašem brskalniku.

 

(4) Po 14 dneh bo vaš uporabniški račun za vedno zaprt. To sicer ne pomeni, da bodo vaši podatki tudi fizično izbrisani s Facebookovih diskov. V splošnih pogojih si namreč Facebook pridržuje pravico, da vaše podatke hrani za nedoločen čas tudi če se odločite zapreti svoj račun.

 

Če se vam pri brisanju uporabniškega računa kakorkoli zalomi, lahko izbris zahtevate tudi pisno. Na elektronski naslov privacy@facebook.com Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. pošljite elektronsko sporočilo (v angleškem jeziku), v katerem navedite zahtevo po izbrisu svojega računa. Sporočilo pošljite z istega naslova, kot ga uporabljate za prijavo v Facebook.

 

//24.5.2010 13:21:54 uredil rjana


1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.08.2010 10:22:42 Citiraj objavo Pošlji ZS

Google ve, kaj gledate, kaj iščete, kdo so vaši prijatelji. Toliko o spletni zasebnosti! In ne, kot pojasnjuje šef spletnega giganta Eric Schmidt, ne bodo si premislili in zmanjšali nadzora.

“Bilo bi prenevarno, da bi lahko ljudje na spletu počeli kar koli, pa ne bi bilo mehanizma, kako jih izslediti,” pravi. “Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, je človekova pravica, vendar zasebnost ni enako anonimnost. Če kdo želi zagrešiti zločin, se pač ne moremo strinjati, da ima pravico, da to stori popolnoma anonimno in ga zato tudi nihče ne preganja.”

Zbrani Googlovi podatki so tako na voljo vladam in pravosodnim organom, če se pojavi sum o nečednih poslih posameznika na spletu. Vse več uporabnikov pa skrbi, kaj bi se utegnilo zgoditi v prihodnosti, če bi podatki padli v napačne roke.

\"\"

Podobne pomisleke imajo tudi uporabniki Facebooka, kjer so prav tako napovedali, da zasebnosti uporabnika ne bodo krepili, ampak prej obratno. Številni raziskovalci se zato ukvarjajo z idejami, kako v prihodnosti ljudi zavarovati, da jih \'neumnosti\' iz mladosti na spletu ne bodo spremljale vse življenje. Podatki namreč na spletu trenutno nimajo roka trajanja, in ko ste vi že pozabili na neko objavljeno fotografijo ali zapisan stavek, splet še ni!

 
snejbi

snejbi

Elitni član Št. sporočil: 7102
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 21.12.2010 18:29:05 Citiraj objavo Pošlji ZS

Slovenija stopila na pot spletne cenzure


\"cenzura_spleta\"Slovenija se vrača v čase ne-svobodnega govora. Šest spletnih medijskih portalov (rtvslo.si, Delo.si, Dnevnik.si, Siol.net, Žurnal24.si in Vecer.si) je podpisalo kodeks regulacije sovražnega govora na slovenskih spletnih straneh. Ta med drugim določa, da podpisniki ne smejo omogočati anonimnega izražanja mnenj ter da morajo upravitelji spletnih portalov zagotoviti dosledno moderiranje uporabniških vsebin.

Uvesti morajo tudi enoten obrazec za oddajo komentarjev, ki mora vsebovati besedilo "Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti". S klikom na določilo se mora odpreti podstran, na kateri je citiran celoten 297. člen KZ-1. Obrazec za vnos komentarja mora vsebovati tudi gumb za prijavo sovražnega govora organizaciji Spletno oko.

Prav tako so se podpisniki kodeksa zavezali tudi, da bodo kršiteljem onemogočili nadaljnje objavljanje komentarjev. A to še ni vse. Čeprav kodeks tega ne zahteva, v Spletnem očesu upraviteljem spletnih portalov priporočajo moderiranje komentarjev preden se ti pojavijo na spletni strani. "Zagotovo bi priporočala moderiranje komentarjev, preden se objavijo. Če bi se vsak komentar pred objavo pregledal, bi bilo definitivno sovražnega govora bistveno manj," je za siol.net dejala Lija Mihelič iz Spletnega očesa.

Sovražni govor je seveda potrebno preganjati. Toda svoboda govora je preveč dragocena dobrina, da bi odločanje o njej prepustili komurkoli drugemu kot sodni veji oblasti. V nasprotnem primeru se lahko hitro vrnemo v čase enoumja. Čase, ko je bila dovoljena javna razprava le o eni in edini Resnici.

In na koncu je še tehnološki vidik. Učinkovitega načina za preprečitev objavljanja spornih komentarjev ni. Blokada uporabniškega imena ali celo IP naslova? Seveda, in potem je Svizec odprl nov e-poštni predal ter zagnal Tor.

V uredništvu DNE Tehno k omenjenemu kodeksu ne bomo pristopili. Menimo namreč, da je slab in škodljiv tako za svobodo govora, kot za razvoj spleta in novih tehnologij.

Aljaž Marn
Blonde moments are OK.

1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 15.06.2012 21:25:17 Citiraj objavo Pošlji ZS

Slovenci ne zaupamo nakupom prek spleta

 Nakupovanje prek spleta postaja trend sodobnega življenja, saj nam prihrani odvečne poti, predvsem pa dragoceni čas.

 Koristi, ki jih spletno nakupovanje prinaša potrošnikom, se odražajo tudi na trgu: spodbuja konkurenco med ponudniki, širi število potrošnikov in krepi čezmejno trgovanje. Spletno nakupovanje, tako v Sloveniji kot v vseh državah Evropske unije, postaja vse bolj priljubljeno, kar kažejo tudi podatki Evropske komisije

 Prek spleta kupuje le 39 odstotkov Slovencev, kar nas uvršča pod povprečje članic Evropske unije. Slovenci na internetu tudi neradi plačujemo s kreditnimi karticami, izdelke raje plačamo po povzetju.

 

 
1tan

1tan

Elitni član Št. sporočil: 17165
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 26.06.2012 21:48:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zaposleni na Facebooku so imeli dostop do glavnega gesla, s katerim so se lahko prijavili v kateri koli račun na omrežju, poznati so morali le uporabniško ime. Zaposleni so lahko tako po mili volji prebirali vsa zasebna sporočila.

Ko je Facebook šele dobro nastajal, so imeli zaposleni v podjetju Marka Zuckerberga t. i. glavno geslo, ki je odpiralo vrata do vseh profilov na družbenem omrežju. Zaposleni so lahko po mili volji prebirali vsa zasebna sporočila, je v svoji knjigi 'The Boy Kings: A Journey Into the Heart of the Social Network' zapisala ena prvih zaposlenih v podjetju Katerine Losse.

Zaposleni so morali le poznati uporabniško ime, v polje za geslo pa so morali vtipkati ''glavno geslo''. So pa morali to početi na sedežu družbe, tako so se tudi izognili, da bi geslo ušlo v javnost, piše Dnevnik.hr. Po informacijah, ki jih ima avtorica knjige, so geslo zlorabili dvakrat, dvema osebama pa so zato pokazali vrata. Z rastjo podjetja so nato tudi izboljšali varnost in ''glavnega gesla'' ni bilo več mogoče uporabljati.

več na: 

http://24ur.com/novice/it/glavno-geslo-je-odpiralo-vse-profile-na-facebooku.html
janezurk

janezurk
Št. sporočil: 3
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.08.2019 14:49:50 Citiraj objavo Pošlji ZS

Prodaja prek spleta oz. prodaja na spletni trgovini je izredno prerasla svoje meje. Ko se podjetja odločajo o začetku spletne prodaje, jim po glavi roji sto in ena stvar – zadeva postane kompleksna, ko razmišljaš o davčni blagajni, vseh možnih plačilnih sredstvih, o poštnini, računanje ekonomske opravičenosti investicije, dizajnu, kategorizaciji izdelkov, slikanju produktov, da ne govorimo o programiranju in oblikovanju le-te, ko celotno spletno oglaševanje izgleda mačji kašelj. 
izdelava spletnih strani | spletni design

Internet: minusi in plusi

e-mesto.si